Zorgtrends 2018: verschuiving naar gezondheidsmanagement

Om zorgprofessionals een overzicht te bieden van de laatste technologische ontwikkelingen in het zorglandschap, is vandaag Zorg Enablers 2018 gepubliceerd. ‘Deze beschouwing voor de toekomst helpt zorgbestuurders om succesvol te innoveren’, aldus Vivian Dekkers, medeauteur van Zorg Enablers 2018.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
SJG Weert app
Foto: iStock

In tijden van exponentiële technologische groei is het voor zorgprofessionals en bestuurders soms lastig om de bomen door het bos te zien. Om de zorgprofessional op weg te helpen, heeft Zorg Enablers de belangrijkste ontwikkelingen, kansen, risico’s en praktijkvoorbeelden op een rijtje gezet.

Transformatie

Dekkers vindt het goed nieuws dat er een breed gedragen beeld is dat zorg een transformatie moet ondergaan. Daarbij staat de mens en niet de ziekte in de toekomst centraal. ‘Een verschuiving van ziekte- naar gezondheidsmanagement is steeds meer waarneembaar’, aldus Dekkers. Zo worden er toepassingen ontwikkeld waarbij patiënten hun leefstijl kunnen verbeteren.

Serious Gaming

Dekkers

0
1872

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.