Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgverzekeraar CZ: premie volgend jaar duurder

Zorgverzekeraar CZ verwacht dat de premie voor de basisverzekering volgend jaar iets duurder wordt. De premie zal met name stijgen door bezuinigingen van de overheid. Bovendien stijgen de kosten in hun algemeenheid door ontwikkelingen in de zorg als de vergrijzing, de toename van het aantal chronisch zieken en technologische ontwikkelingen, aldus CZ.

Ook kan de grieppandemie de zorgverzekering iets duurder maken, zo bevestigde een CZ-woordvoerster vrijdag een bericht in dagblad Sp!ts.

Verhoging premie

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt het nog te vroeg om uitspraken te doen over een eventuele verhoging van de basispremie. “Dat hangt vooral af van de Zorgnota van de overheid die op Prinsjesdag verschijnt”, aldus een woordvoerder van ZN. “Maar het kan zijn dat zorgverzekeraars al kijken naar de rekeningen die binnenkomen en op basis daarvan een schatting maken.”

Grieppandemie

ZN denkt niet dat de grieppandemie een belangrijke rol gaat spelen bij een eventuele verhoging van de basispremie. “De bestrijding van infectieziekten wordt niet betaald uit de basisverzekering. Maar mochten er heel veel mensen ziek worden en ziekenhuis- en huisartsenbezoeken moeten afleggen, kan dat wel een kostenverhogend aspect zijn.” (ANP)

Lees ook:

Wim Groot: ‘Hoge zorgpremie is niet nodig’

Basispremie grote zorgverzekeraars stijgt nauwelijks

Koenen wordt financieel directeur bij CZ

Zorg wil compensatie voor grieppandemie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.