Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Zorgverzekeraar maakt pgb-indicatie door wijkverpleegkundige lastig’

Wijkverpleegkundigen krijgen bijna geen pgb-indicaties meer goed gekeurd. Zorgverzekeraars stellen extra eisen aan de aanvragen en houden er een andere definitie van geneeskundige zorg op na dan beroepsvereniging V&VN. Het is onderdeel van een langer spelende discussie over indicaties door wijkverpleegkundigen voor een pgb uit de Zorgverzekeringswet (Zwv-pgb). Branchevereniging SPOT trekt aan de bel.
wijkverpleging
foto: iStock/Dean Mitchell
Premium

Wijkverpleegkundigen geven door middel van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. zo jammer, maar mede door de gedwongen winkelnering maakt dat nu weer blijkt dat de wijkverpleegkundige haar verantwoordelijkheden niet serieus neemt. Dus nu weer door de mand valt.
   Ik ( als vrijwilliger) vraag regelmatig PGB.s aan, eigen regie voor de patient waar de PGB voor ontworpen is !!. De wijkverpleegkundige/ casemanager dementie vinden het zelden een goed plan. Want :Ik zie dan wat zij declareren voor hun minimale inzet en meester in vinkjes zetten. Ik kan andere dienverleners inschakelen. Ik kan eenvoudig bezuinigen op de zorgkosten door de juiste persoon op de juiste plek in te zetten.
   Kortom, de wijkverpleegkundigen hebben zelf hun autonomie verspeeld. Heel dom en onnodige kosten veroorzaakt voor het collectief zorgsysteem. Ik mis integriteit en respect voor elkaar.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.