Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Zorgverzekeraars hanteren in inkoopbeleid 2024 eigen definitie passende zorg

CZ en VGZ hanteren verschillende definities voor passende zorg, blijkt uit de zorginkoopplannen voor 2024. Bij VGZ moet passende zorg “aantoonbare meerwaarde” hebben voor de patiënt. CZ vindt dat passende zorg “vooral de nadruk moet leggen op arbeidsbesparende initiatieven”.
chaos
Foto: Fotolia/Fresh ideas

“Elke verandering in de zorg moet

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Waar echt aan gewerkt moet worden is. PGB-budgetten hebben een budget grootte van abnormaal hoog. Een ouder/een naaste familie lid declareert een fulltime salaris. De verhouding met loon werknemer in loondienstverband tegenover een PGB-werknemer is totaal anders. En bovendien de client die verstandelijk niets kan, treedt op als werkgever. Alle grenzen en toezicht op doelmatigheid zijn weg in PGB-zorg beleid en uitvoering.

  2. Lees alle reacties
  3. CZ en VGZ zijn ook uitvoerders van de IZZ zorgverzekering voor de verschillende Branche CAO’s in de sector Zorg. Het is de vraag of juist deze “onderaannemers” het recht hebben om deze eigen weg te bewandelen qua eigen uitleg over “passende zorg”: te weten arbeidsbesparende hulp bieden. Wie roept hen tot de orde?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.