Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Zorgverzekeraars verdeeld over hoofdlijnenakkoord

De grote zorgverzekeraars verschillen van mening over de houdbaarheid van het groeipercentage in het hoofdlijnenakkoord. Achmea en VGZ gaan nu al gemiddeld onder de twee procent zitten. Voor CZ en Menzis zijn de afspraken uit het hoofdlijnenakkoord heilig.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgverzekeraars verdeeld over hoofdlijnenakkoord
Foto: Foto: Lex van Lieshout

Ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen vindt dat de partners die het akkoord ondertekenden hun afspraken moeten nakomen.

Niet haalbaar

Achmea liet al eerder in het FD weten, via een woordvoerder, dat een jaarlijkse groei van de ziekenhuisbudgetten van 2,5 procent niet haalbaar is. Achmea overweegt daarom het groeipercentage gelijk te trekken met de economische groei. De zorgverzekeraar sluit nu meerjarige contracten af voor minder groei. Achmea verwacht dat ziekenhuizen door slimmer te werken een deel van de groei zelf financieren. VGZ heeft vorig jaar al scherp ingekocht. ‘We hanteren geen vast percentage, omdat we denken dat er meer manieren

1
39

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.