Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorgvisie ict magazine, april 2016

In het aprilnummer van Zorgvisie ict magazine onder meer artikelen over de plannen van De Nieuwe GGZ om e-communities in te richten, het succesvolle patiëntenportaal van het UMC Utrecht, en de Europese programma's om ict-producten voor ouderen te ontwikkelen.
Cover-ICT002_450.jpg

Kwestie van lange adem
Al zeven jaar wordt in Europees verband gewerkt aan ict-producten en diensten voor ouderen. Geja Langerveld, programmamanager bij ZonMw, geeft een inkijkje.

Oncokompas2.0
Een tool voor patiënten geeft praktische informatie, inzicht, steun en advies over leven met en na kanker.

Zorg op afstand
Zorgverzekeraars zitten opschaling van e-health in de weg, zegt Luc de Witte, directeur van EIZT: ‘Zolang de zorgverzekeraar zegt: “Bewijs maar dat e-health geld oplevert”, komen we niet verder.’

Beeldverwerking
Op het gebied van beeldmanagement zijn ontwikkelingen gaande. Zo is Vendor Neutral Archive (VNA) ook in Nederland in opkomst. Betekent dit het einde van PACS?

Nieuwe werkwijze
De waarde van big data neemt steeds meer toe. Zeker nu wereldwijd ziekenhuisgegevens vergeleken kunnen worden.

Niks missen op het gebied van zorg-ict?
Neem een abonnement>>

De Virtuele Patiënt
Zorgprofessionals kunnen lastige gesprekken met patiënten oefenen in een serious game.

eHealth Week draait om de patiënt
Een voorproefje uit het programma van het evenement in juni. Een breed programma om geen thema’s of doelgroepen uit te sluiten, met de patiënt steeds in het middelpunt.

UITGELICHT
Bijvangst van patiëntenportaal UMCU
Het academische ziekenhuis in Utrecht lanceerde vorig jaar het portaal Mijn UMC Utrecht. Dat zorgde niet alleen voor tevreden gebruikers maar ook voor minder medicatiefouten.

INTERVIEW
‘Mensen mogen zelf aan de knoppen zitten’
Bestuurders spelen een belangrijke rol bij de systeemverandering die De Nieuwe GGZ in de geestelijke gezondheidszorg wil doorvoeren. 

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.