Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine, augustus 2016

Eindredacteur
In het augustusnummer van Zorgvisie ict magazine een interview met Guido Zonneveld, CIO van het JBZ, initiatiefnemer van de opleiding tot klinisch informaticus en winnaar van een IHE Award over de disruptive change die de zorg te wachten staat. Verder onder meer drie security officers over de 'full time job' die ze hebben aan de beveiliging van medische gegevens.
Cover-zvict-004_2016.jpg

UITGELICHT

Dataveiligheid Security officers hebben hun handen vol aan het beveiligen van en veilig omgaan met medische gegevens. Want een datalek heeft enorme gevolgen: ‘Dit nooit weer’.

INTERVIEW

‘We moeten de ontwikkelingen zeker niet tegenhouden’ Er komen systemen op de markt die de zorg enorm zullen veranderen, verwacht Guido Zonneveld, CIO in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. ‘Wat we gaan krijgen, weet ik niet. Maar dat we iets gaan krijgen, staat wel vast.’

Zorgvisie ict magazine lezen? Neem een digitaal of professional abonnement.

Een oogje in het zeil Door sensoren in het huis van mensen met beginnende dementie kunnen mantelzorger en zorgverlener op afstand in de gaten houden of alles goed gaat en zo nodig ingrijpen.

Service en entertainment Het Groene Hart Ziekenhuis is trots op zijn GHZ App. De app ontlast de verpleegkundigen en biedt de patiënt informatie en afleiding.

Living Lab Cliënten van gehandicaptenzorgorganisatie Pluryn testen zelf ict-toepassingen. Ze koppelen hun bevindingen terug aan de producenten of programmeren desnoods zelf.

Digitaal woordenboek SNOMED CT is een verzameling Engelstalige medische concepten die gecodeerd zijn zodat de computer ze kan verwerken. De vertaling ervan naar het Nederlands is een enorme klus.

Voorkom een datalek Sinds de Meldplicht datalekken is iedereen doordrongen van het belang medische gegevens te beveiligen. Of schiet men door?

Classificatiesysteem Omaha De zorgaanbieders Thebe en Carintreggeland kozen voor het Omaha System. Hun softwareleveranciers integreerden het in het epd. ‘Het is heel gebruiksvriendelijk en het zorgt voor efficiëntere zorg.’ 

Al geabonneerd op Zorgvisie ict magazine? Lees het nummer hier online.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.