Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018

Bas Idzenga, Director Digital van Siemens Healthineers ziet groot potentieel voor ‘slimme devices, apps en monitoring die een steeds fijnmaziger beeld leveren’ van iemands gezondheid. Zorgverleners kunnen die data weer gebruiken om op een beter resultaat te sturen, vertelt hij in het vandaag verschenen nummer van Zorgvisie ict magazine.
Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018

Verder in Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018:

Feiten op tafel
Artsen onderling en artsen met hun patiënten bespreken voortaan wat de beste behandeling is met alle gegevens over kwaliteit en doelmatigheid bij de hand.

Bewustwording
Sinds de invoering van de AVG is de aandacht voor privacy gestegen. Toch gaat er nog wel eens wat mis. Tips voor zorgaanbieders om fouten te voorkomen.

Regionale infrastructuur
Stichting GERRIT faciliteert ziekenhuizen, apothekers, huisartsen en laboratoria in Friesland, Groningen en Drenthe op het gebied van informatieuitwisseling.

Na epd komt ERP
M&I/Partners heeft het applicatiegebruik in ziekenhuizen in kaart gebracht. Het adviesbureau ziet een verschuiving in focus.

Rijnstate@Home
In het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate is een unieke samenwerking gestart. Met Philips, TU Twente en Menzis wordt naar een manier gezocht om ziekenhuiszorg naar de patiënt thuis te brengen.

Avatar
Een virtuele tweelingbroer of -zus met de genomische en biologische eigenschappen van een mens van vlees en bloed maakt een omslag van reactieve naar proactieve zorg mogelijk.

UITGELICHT
Het Landelijk Schakelpunt heeft al heel wat ‘klappen’ gehad. Toch is het niet verslagen; het richt zich iedere keer weer op. De beheerder: ‘Zolang er geen alternatieven zijn, gaan wij door op de ingeslagen weg.’


Nog geen abonnee? Klik hier voor een abonnement >>


Heeft u een Zorgvisie Professioneel abonnement? Lees hier het magazine digitaal >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.