Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine, nr. 5 2019

Bert Bukman
Zorgvisie ict magazine nr. 5 is verschenen. In het coverinterview vertelt Christine Aberson, Chief Nursing Information Officer van de Noordwest Ziekenhuisgroep hoe ze verbinding legt tussen de professionals op de werkvloer en de werelden van techniek en bestuur en management. Verder in dit nummer onder meer: aandacht voor datadilemma's, innovatie in de ouderenzorg, Zuyderland 'virtueel' mc en de ideale zorgapp.
Zorgvisie ict magazine

INHOUD VAN HET MAGAZINE

E-coach voor betaalbare zorg Zuyderland Medisch Centrum gaat met digitale coaches  verder op weg richting een virtueel ziekenhuis.

Health Investment Partners ‘Impact investor’ richt zich op de markt van innovatieve zorgbedrijven die maatschappelijke impact als kerndoel stellen.

Digitale triage Apps kunnen helpen om de druk op huisartsenposten te verlagen. Digitale triage kan onnodige zorgvragers weghouden en ernstige klachten juist detecteren.

De ideale zorgapp Clinicards combineert ‘kaarten’ van klinische parameters met de juiste informatie op het juiste moment.

Nationaal debat Mark van Houdenhoven van de Sint Maartenkliniek en Jan Harm Zwaveling van het Máxima Medisch Centrum zwengelen het gesprek aan over datadilemma’s in de zorg.

Ggz on demand Minddistrict, marktleider in digitale modules voor de ggz, waarschuwt voor een woud aan digitale poli’s.

Lies van Gennip vertrekt Tijdens haar zevenjarige directeurschap bij Nictiz is er is veel veranderd in de zorg-ict. Maar: ‘Er zijn nog teveel houtje-touwtje oplossingen in de zorg-ict.’

UITGELICHT

Verpleeghuizen en duurzame innovatie Het Innovatienetwerk Ouderenzorg Utrecht timmert met onderzoek en een uitgebreid uitvoeringsprogramma aan een toekomstbestendige weg.

INTERVIEW

Innovatieve verpleegkundigen Christine Aberson is Chief Nursing Information Officer (CNIO). Verpleegkundigen moeten zich de hele dag door aanpassen. ‘Dat maakt ze bevattelijk voor innovatie.’

RUBRIEKEN

Column Jan Christiaan Huijsman De onbenutte werelden binnen ons zorgstelsel

Opinie Johan Vos Met e-health in de sporen van de vermaarde cocktail Singapore Sling

Nieuwe media

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.