Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, april 2009

Deze maand in Zorgvisie: Slecht functionerende specialisten. Ziekenhuisbestuurders moeten zich meer bemoeien met het functioneren van specialisten en samen met het stafbestuur snel ingrijpen als het misgaat. Daarover zijn de deskundigen het eens.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

Kwartiermaker NZa neemt afscheid

Frank de Grave heeft de overstap gemaakt naar de DSB Bank. Hij blikt terug op zijn voorzitterschap van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de ‘altijd complexe gezondheidszorg’. Bekijk de video van Frank de Grave in zijn werkkamer >>

Ombouw dbc-systematiek

Amper vier jaar na invoering van de diagnose-behandelingcombinaties (dbc’s) gaat het financieringsysteem alweer op de schop. Wat mankeert eraan? Waarom moet nu al een nieuw systeem worden ingevoerd?

Kritiek op zzp’s

De zorgzwaartepakketten (zzp’s) zijn op 1 januari van dit jaar ingevoerd; de herallocatie van de AWBZ-middelen is een feit. De geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg worstelen er nog mee. De ouderenzorg heeft het zzp-systeem vrij geruisloos ingevoerd.

Hoe gaat het na de invoering van de zzp’s?

In Zorgvisie magazine nr. 10/2008 vroeg de redactie enkele zorgaanbieders hoe zij zich voorbereidden op de zorgzwaartefinanciering. Zorgvisie was benieuwd hoe het hun nu – een half jaar later – vergaat. Wat heeft de invoering van zzp’s ze gekost, maar ook: wat is ze meegevallen? Lees hier de bijdragen van:

lass=”arrowlink”>Willem de Gooyer, bestuursvoorzitter van Steinmetz/De Compaan (gehandicaptenzorg);

lass=”arrowlink”>Henk Verheesen, clusterdirecteur en projectleider zzp-invoering Vivre (ouderenzorg);

lass=”arrowlink”>Hetty de With, bestuurder De Zijlen (gehandicaptenzorg);

lass=”arrowlink”>Annemarie de Hart, adviseur TopFit projectteam (ouderenzorg).

De zorgzwaartepakketten hebben een bandbreedte die zorgaanbieders enige vrijheid biedt om cliënten meer of juist minder zorg te geven. Kijk hier voor een overzicht van de zzp’s per sector.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.