Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, augustus 2008

Uit een inventarisatie in dit magazine blijkt dat leden van de directie steeds vaker moeten opstappen. Er liepen al veel interim-managers rond in de gezondheidszorg. Maar zo langzamerhand neemt de shake-out ongezonde proporties aan.
Zorgvisie magazine

Omslagartikel

Ontslaggolf onder zorgbestuurders

Uittocht van zorgbestuurders

Steeds meer bestuurders moeten het veld ruimen. Vaak niet eens vanwege disfunctioneren, zegt Sierk ter Horst die ontslagen bestuurders coacht. “Meestal komt het door het spanningsveld waarin de dames en heren opereren.”

Interview Pieter van Vollenhoven. ‘Verantwoorde zorg is core business van een bestuurder’

Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, verbaast zich erover dat ziekenhuizen pas in 2008 verplicht zijn een veiligheidsmanagementsysteem te hebben. “Ziekenhuizen hebben vanaf 1996 de verantwoordelijkheid voor verantwoorde zorg en hadden toen al een veiligheidsmanagementsysteem moeten hebben.”

Reportage pilotproject Sophia

Ruim baan voor de cliënt


Waar in andere thuiszorginstellingen het beleid van bovenaf wordt geregeld, zijn het in woonzorgcomplex De Klokstee de bewoners en het team van uitvoerend medewerkers die het beleid bepalen. Wat als pilot begon, zal straks op meer locaties worden doorgevoerd.

Achtergrond Politie in het ziekenhuis

Opsporing van strafbare feiten


Wat doe je als hulpverlener als de politie je vraagt om gegevens van een patiënt? Een convenant tussen ziekenhuizen en justitie kan duidelijkheid scheppen, maar de spanning blijft tussen de hulpverlener met een beroepsgeheim en de politie die een verdachte wil opsporen.

Achtergrond Kwaliteit gehandicaptenzorg

Werkvloer heeft last van fuserende bestuurder


Onrust in de bestuurskamer beïnvloedt de zorg. Die conclusie trekt de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Coördinerend inspecteur Els Leemans: “Personele onrust hangt vaak samen met organisatorische onrust.”

Interview Tweede private ziekenhuis op komst

Een man met plannen


Zorgondernemer Loek Winter is druk doende het St. Jans Gasthuis in Weert om te vormen tot een klantgericht ziekenhuis. “Het ziekenhuis wordt straks niet ingericht rond de dokters, maar rond de patiënten.”

Gemeenschapszin

Creatief en innovatief aan de slag


De gemeente IJsselmonde zoekt oplossingen voor de Wmo-aanvragen binnen lokale netwerken en het verenigingsleven. Zo krijgen de ouderen in hun volkstuin hulp van leerlingen van de plaatselijke openbare scholengemeenschap, die op die manier praktijkervaring kunnen opdoen.

Kwesties Code moet eind maken aan hoge beloningen zorgbestuurders

Uit de tijd Nieuw middel tegen decubitus: het ‘groene schaap’

TeRecht B-segment te klein voor nieuwbouw

Toolkit Elektronisch navigator plant de zorg

Boeken Het favoriete boek van Herman Blom

Nazorg Kaakchirurg Ronald Brons gaf college in Noord-Irak

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.