Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, augustus 2009

Redactie Zorgvisie
In het augustusnummer staat de keuze van ziekenhuizen voor ZIS en epd centraal. Verder aandacht voor separeren in de ggz en vastgoedbeheer in de zorgsector. Mike Leers doet voor het laatst als CZ-bestuurder stevige uitspraken in het interview. Cover: JeRoen Murré
Zorgvisie magazine

Een epd kiezen en implementeren is een heikel proces. Er zijn miljoenen mee gemoeid en de impact op de organisatie is enorm. Hoe komen ziekenhuizen tot hun keuze en wat zijn de ervaringen ? Bestuurder Hugo Keuzenkamp trekt lessen uit “drie jaar stoeien met het epd” in het Westfriesgasthuis. Veranderingen in het overzicht van leveranciers en klanten worden bijgehouden in het epd-dossier on line. Hier vindt u ook meer epd-ervaringen en nieuws. Verder in het augustusnummer:

Interview Mike Leers

‘Zorg is dienstverlening met een emotionele lading’

Zorgverzekeraar Mike Leers verlaat na 34 jaar CZ. Zijn stevige uitspraken over de markt bezorgden hem de bijnaam ‘cowboy van de zorg’. Op sommige van zijn ‘wilde’ plannen moest hij terugkomen. Aan de vooravond van zijn afscheid gooit hij toch nog een enkele knuppel in het hoenderhok.

Anti-separeerbeleid

Een wandeling, bad of gesprekje

Separatie voorkomen vergt continu aandacht, weet Jenny Thomas van Spaarnepoort, de ‘voorbeeldafdeling’ van GGZ inGeest. Met overdag drie verpleegkundigen – plus doordeweeks een stagiair – en ’s avonds twee op achttien patiënten lukt dat ook hier niet altijd. Download hier het eindverslag van het project Vermindering dwangtoepassingen De eerste vijf minuten: het halve werk

Vastgoedperikelen

‘Risico’s zijn moeilijk te beheersen’

Zorgbestuurders kunnen hun vingers branden aan vastgoedprojecten. “We hadden een cijfermatige onderbouwing maar de verkoop bleef achter.” Soms loopt het met een sisser af, anderen moeten op de blaren zitten. Vastgoed ontwikkelen en beheren is een vak apart.

Onlangs verscheen een boek over een van de mogelijke vastgoedstrategieën: sale & leaseback. Auteur Ellen Olde Bijvank laat zien hoe maximale waarde uit samenwerking met een vastgoedpartij gehaald kan worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.