Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, december 2008

Deze maand in Zorgvisie: Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen in conflict met zijn maatschap chirurgie, een eigen kliniek om de hoek is in strijd met de toelatingsovereenkomst.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

Boetes thuiszorg: NMa brengt politiek en sector in rep en roer

Het optreden van de NMa tegen kartelvorming is hard aangekomen in de thuiszorg. Kan je de zorg met zijn gereguleerde marktwerking beoordelen volgens de Mededingingswet? Lees de reacties van staatssecretaris Bussemaker en ActiZ-directeur Aad Koster.

Kunst in zorginstellingen: Even uit de werkelijkheid

Bekijk foto’s van de Wintertuin in het Amphia Ziekenhuis.

Bekijk foto’s van de muziekkapel in de Kempische Verpleeghuizen

Bekijk foto’s van Circuit II in Zandvoort

Bekijk de video van de Coupé in De Bieslandhof

Ongericht ondernemen: Ziekenhuizen in verwarring

Lees de samenvatting van de scriptie Ontluikend Ondernemen die Liliane Hopstaken schreef ter afronding van het Masterprogramma Bestuurswetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

Ziekenhuishygiëne: Reinheid laat ook buiten de OK veel te wensen over

De hygiëne in de ziekenhuizen laat te wensen over. Het is niet alleen slecht gesteld met infectiepreventie en luchtkwaliteit. Stofvlokken op de vloer en kringen op tafels zijn geen uitzondering.

Rondetafeldiscussie: Thuiszorg geplaagd door gebrek aan visie

Zorgvisie bracht directeuren Jos de Blok en Anneke Mossou en verzekeraar Jan Kroes rond de tafel en vroeg hen wat er aan de hand is en hoe het verder moet met de thuiszorg.

Coverartikel

Ziekenhuis belemmert ondernemende specialist

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen kreeg in het conflict met zijn maatschap chirurgie gelijk: een eigen kliniek om de hoek is in strijd met de toelatingsovereenkomst. Deskundigen trekken het oordeel van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg in twijfel.

Bouw-special

Bij dit nummer van Zorgvisie:
de Bouw-special
Wie durft er nog te bouwen bij zo veel financiële onzekerheid? Lees in de nieuwe Bouw-special alles over de financiering van bouw. >>

Cover: Rhonald Blommestijn

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.