Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, december 2010

Eindredacteur
Het coververhaal analyseert wat er misging met het persoonsgebonden budget. In het interview vertelt de nieuwe bestuurder Henk Kouwenhoven hoe Cordaan de negatieve publiciteit achter zich gaat laten. In de focus huisvesting vier verhalen over hoe bestuurders hun vastgoed onder de knie krijgen.
Zorgvisie magazine

Cover: Jeroen Murré

‘Wat vindt de cliënt ervan?’

Henk Kouwenhoven, lid raad van bestuur Cordaan, is zoals hij zelf zegt ‘enorm gekleurd’ door zijn banen bij patiëntenorganisaties. Ook in zijn nieuwe functie bij Cordaan blijft de rode draad voor hem: wat is de vraag van cliënten en wat kunnen wij bieden?

Persoonsgebonden budget

Vrijheid heeft een prijs


De zak met geld voor het persoonsgebonden budget is bij lange na niet groot genoeg. Keer op keer moet er geld bij. Zo langzamerhand is het pgb verworden tot een hoofdpijndossier voor VWS. Hoe valt de groei te stuiten?

Jaarlijkse Zorgvisie-prijzen

Een opsteker voor de hele organisatie


Marjanne Sint en Esther Talboom-Kamp werden in april uitgeroepen tot respectievelijk Zorgmanager en Talent van het Jaar 2010. Nu de inschrijving voor de titels weer is geopend, ging Zorgvisie langs bij de winnaars. Hoe is het hun sindsdien vergaan?

Focus huisvesting

Vier verhalen over huisvesting. Onder het nieuwe bouwregime is het voor de zorgsector zoeken naar de juiste strategie en het benodigde geld om het vastgoed op orde te krijgen.

  • Ziekenhuizen maken een voorzichtige start met integrale aanbesteding
  • De veranderende zorgmarkt vraagt aanpassing van het bedrijfsmodel, dus van het vastgoed
  • Zorgbestuurders die kennis over vastgoed binnenhalen kunnen tegenwicht bieden aan projectontwikkelaars
  • Het is zaak dat zorgbestuurders verantwoord vastgoedbeleid ontwikkelen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.