Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, februari 2008

Het SER-advies over de toekomst van de AWBZ laat nog op zich wachten. Maar de betrokken koepels hebben hun zegje gezegd: Veel AWBZ-zorg is verzekerbaar.
Zorgvisie magazine

Zorgvisie magazine

Bekijk boekenbijlage Léon Lodewick

Interview minister Ab Klink

‘Ik heb een veilige basis’


Niet gehinderd door veel tegenstand zet minister Ab Klink monter de koers richting vrije prijsvorming voort. ‘Politiek is natuurlijk altijd een kwestie van afwegen en zorgen voor binding’.

Inspectierapport gehandicaptenzorg

Ooit komt het goed


VGN-directeur Jopie Nooren en hoofdinspecteur Jenneke van Veen over de vorderingen op de lange weg naar een betere zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Interculturalisering ouderenzorg

Halal verzorgingshuis


Allochtonen willen best naar een verzorgingshuis, zo ontdekte Florence. Het geheim: lekker eten, oog voor religieuze wensen én een locatiemanager uit de doelgroep.

De toekomst van de AWBZ

Volksverzekering slankt af


Het SER-advies over de make over van de AWBZ wordt met spanning tegemoetgezien. De betrokken koepels delen dezelfde verwachting. Straks valt alleen nog de langdurige zorg onder de AWBZ.

Organisatieverandering

Lessen van Lodewick


Hoe verander je een vastgelopen organisatie? Voormalig interim-bestuurder Léon Lodewick schreef een boek over zijn succesformule.

Opinie

Toekomstvisie


Zet een innovatieplatform op dat in samenhang oplossingen aandraagt voor de huidige problemen in de zorg. Dat bepleit Cordaan-voorzitter, Eelco Damen.

Ggz-behandeling slaat aan

Herstellen in Drenthe


De gedwongen opname van verslaafden ver van huis blijft voor onrust zorgen. Toch ziet directeur Mulder van Duurzaam Verblijf de evaluatie van een jaar Beilen met vertrouwen tegemoet.

Opinie

Samen aan de vergadertafel


In een one-tier board vormen de raad van bestuur en raad van toezicht samen het bestuur. Zeker bij grote instellingen is dit aan te bevelen, betogen Gert Cazemier en Paul Baks.

Oudere werknemers

Niet lullen maar poetsen


Nederlandse werkgevers raken niet uitgepraat over het fit houden van werknemers. Het is tijd voor daden, meent de Finse goeroe van het levensfasebewuste personeelsbeleid, Juhani Ilmarinen.

Kwesties Wmo dupeert werknemer

Uit de tijd Ondervoede ziekenhuispatiënten

TeRecht Risico’s van een Wet cliënt en kwaliteit van zorg

Tookit Doe het zelf: Al doende zorg registreren

Boeken

Recensie: Kracht van een team

Nazorg

Waar is Jan Jongerius

Servicewijzer, agenda en colofon

Benieuwd wie zich Zorgmanager van het Jaar 2007 mag noemen? Kom op 6 maart naar de Zorgvisie Dinner Conference. Meld u aan op www.zorgvisie.nl/evenementen

Abonneren op Zorgvisie magazine

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.