Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, februari 2009

Deze maand in Zorgvisie: De ziekenhuizen zijn al drie jaar bezig een systeem te ontwikkelen om het aantal vermijdbare sterfgevallen terug te dringen. Het schiet maar niet op.
Zorgvisie magazine

Gedenkwaardige maanden in Lelystad

Een terugblik met interim-bestuurder Norbert Hoefsmit op de bewogen periode in de geschiedenis van de IJsselmeerziekenhuizen. Hoe kon het zo ver komen dat het ziekenhuis bijna ‘omviel’? En welke lessen zijn er te trekken?

De kunst van het toezicht houden

Pauline Meurs was voorzitter van de commissie-Health Care Governance die een modelcode formuleerde voor toezichthouders. De belangstelling was enorm. Toch kan ze tien jaar na dato hun functioneren niet meer dan een 6+ geven: ‘De aandacht voor kwaliteit is nog onvoldoende’.

Niet tegen, maar met elkaar

De verhoudingen tussen de ggz-instellingen en de zorgverzekeraars zijn door de dbc-financiering behoorlijk bekoeld. De ggz-branche wil af van alle bureaucratie. Ze roept de zorgverzekeraars op tot het maken van meerjarenafspraken.

Zorg aan vrouwen schiet tekort

De zorg aan vrouwen loopt achter. Dat zeggen verschillende artsen. Volgens hen manifesteren symptomen van ziektes zich anders bij vrouwen, waardoor de diagnose te laat wordt gesteld. lees meer>>

Cover: JeRoen Murré

Coverartikel:

In slakkengang naar veiligheid

De ziekenhuizen zijn al drie jaar bezig een systeem te ontwikkelen om het aantal vermijdbare sterfgevallen terug te dringen. Het schiet maar niet op. Ook het ministerie zet geen druk op de ketel. Pas in 2012 hoeven ziekenhuizen honderd procent te voldoen aan de toetsingsnorm van het veiligheidsmanagementsysteem.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.