Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, februari 2010

Eindredacteur
Focus aanbesteden: Na de debacles van de eerste aanbestedingsrondes voor de huishoudelijke hulp, krijgen gemeenten en zorgaanbieders het aanbesteden langzaam onder de knie. Er ontstaan nieuwe vormen van aanbesteden, zoals het catalogusmodel.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

‘Weten wat er speelt en wat eraan komt’

Met veertig jaar bestuurs- en toezichtervaring in verpleeghuizen, ziekenhuizen en gehandicaptenzorg zal Henk Rengelink nog wel van zich laten horen als het om de kwaliteit van toezicht gaat. Maar eind december nam hij wel voor het laatst afscheid als voorzitter van een bestuur of raad van toezicht.

Groeiend verzet tegen integrale ketenzorg

‘Zorggroepen dekken hun risico af met een marge’


Ketenzorgpioniers vrezen dat integrale bekostiging hun kindje in zijn ontwikkeling belemmert. En verzekeraar Achmea ziet de kosten juist oplopen, terwijl minister Klink met het systeem een forse besparing wil realiseren.

Elke wijk zijn eigen team

Met het MENS-project heeft de gemeente De Bilt integrale zorgteams geïntroduceerd. Per wijk werkt één zorgaanbieder die zowel verpleging, verzorging als huishoudelijke hulp biedt.

Nota bene: in dit artikel staat dat de kans integrale zorgteams te realiseren zich voordeed toen thuiszorgorganisatie Vitras stopte met het aanbieden van huishoudelijke hulp en er ruimte onstond voor nieuwe aanbieders. De naam van de organisatie is echter Vitras/CMD. Deze was destijds (juni 2009), in tegenstelling tot wat in het artikel staat, GEEN onderdeel meer van Meavita.

Afscheid van een ‘wilde jongen’

‘Het is goed zo’


Rob Scheerder is klaar met zijn werkzame leven. Na elf jaar voorzitterschap van het College Tarieven Gezondheidszorg en daarna zes jaar aan het roer bij het Bouwcollege, gaat Scheerder genieten van zijn pensioen.

Aanvullend

Impressies aan het bureau Van Voskuil

iPods in de wachtkamer

Zwengel het marktmechanisme aan

Abonneer u op het magazine

Zorgvisie is hét vakmagazine voor management en beleid in de Nederlandse zorgsector. Zorgvisie brengt u met ieder nummer analyses, achtergronden en thema-artikelen samen in een helder magazine. Klik hier om nu een abonnement te nemen op Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.