Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgVisie magazine, januari 2006

Redactie Zorgvisie
jaargang 36 interview Boudewijn Dessing: ‘De verzekerden bepalen wat gebeuren gaat’. De zorgverzekeraars beleven hectische tijden met de invoering van de nieuwe zorgverzekering. Een interview met bestuursvoorzitter Boudewijn Dessing van VGZ-IZA, die zijn verzekerden rust en zekerheid wil bieden.
ZorgVisie magazine

feest bij parnassia

De ochtend na de grote dag


De toekenning van de ZorgVisie Excellence Trofee zet Parnassia en de hele geestelijke gezondheidszorg op de kaart, vindt Frits Verschoor, Zorgmanager van het Jaar 2005. Reden genoeg voor feest.

artikelen

uitwisselingsproject UMC Utrecht

Leren in Zuid-Afrika


Geneeskundestudenten van het UMC Utrecht doen ervaring op in het buitenland. In Zuid-Afrika bijvoorbeeld.

gehandicaptenzorgaanbieders verbreden

Partner buiten eigen kring


Fusies van gehandicaptenzorgaanbieder met instellingen in de ouderenzorg zijn een trend. De pas ontstane fusieorganisatie Cordaan is er een van. De motieven voor deze Amsterdamse fusie.

fotoreportage

ZorgVisie Dinner Conference


Debat over de toekomst van de zorg, presentatie van het onderzoek Health Cast 2020 en bekendmaking van de Zorgmanager van het Jaar 2005. Een verslag in foto’s.

ambitieuze Britten

The Priory Group in aantocht


De Engelse ggz-instelling The Priory ziet brood in het buitenland, ook in Nederland. Ongewenste concurrentie? De Engelsen vinden van niet. “Alles wijst er op dat er een schreeuwend tekort aan ggz is.”

traumazorg

Goede traumazorg vergt afstemming


Ambulancechauffeurs doen er niet altijd het beste aan naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te rijden, vinden Onno Takx, Jan Bernard Sintenie en Gijs Visser. Een evaluatie van het Traumacentrum Noord-West Nederland.

kwesties

Managers bashing

het goede voorbeeld

Bejegening cliënten

onvoltooid verleden tijd

Toekomst thuiszorg blijft onzeker

toolkit

Hand aan de ploeg

boeken

Recensie: Het dilemma van solidariteit

nazorg

De passie van Fred Plukker

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.