Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, juli 2015

Mark van Dorresteijn
In het juli-nummer van Zorgvisie magazine een interview met Ton van Houten, van Zorg en Zekerheid. Een overzicht van topadvocaten in de zorg. In de focus draait het om financiën.
Zorgvisie magazine 07

Abonnees kunnen het magazine ook lezen in ons digitaal magazine.

Coverartikel – Klein maar krachtig

Bestuursvoorzitter Ton van Houten van Zorg en Zekerheid weet zich gesterkt door een groeiend aantal verzekerden. Kleine zorgverzekeraars doen het goed.

Lieftallige assistente

Anne helpt ouderen in het verpleeghuis. Dat Anne niet fysiek de gordijnen dicht komt doen, is voor sommigen nog wel wennen. ‘Soms verwachten mensen dat er een persoon uit het scherm komt.’

Juridische top

Zorgvisie ging op zoek naar de mannen en vrouwen die spraakmakende rechtszaken begeleiden. Een top-4 van de advocaten die juridische knelpunten oplossen.

Leren van de toppers

Op het internationale kwaliteitscongres eind april in Londen is een grote Nederlandse delegatie afgekomen. ‘Hier hoor je de nieuwste ontwikkelingen.’

Innige samenwerking

Nu de meeste ziekenhuizen een medisch-specialistisch bedrijf hebben opgericht, is het tijd na te denken over het beste organisatiemodel. Vier voorbeelden ter inspiratie.

FOCUS FINANCIËN

Meer risico’s

De BNG Bank is kritischer geworden bij leningen. ‘Ook bij ons is de limiet bereikt’, zegt Pauline Bieringa, directeur Public Finance.

Wachten op geld

Factureren bij gemeenten blijkt een hele kluif. Door de ingewikkelde declaratieprocedure krijgen zorgaanbieders soms maanden later betaald.

Geld inzamelen

Zorginstellingen gaan op zoek naar andere geldbronnen: crowdfunding bijvoorbeeld.

Horizontaal toezicht

Het convenant tussen NVZ, NFU en ZN is een eerste stap naar horizontaal toezicht. Nu de zorgverzekeraars.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.