Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, maart 2014

Eindredacteur
Orbis Medisch en Zorgconcern overleeft binnen strakke financiële kaders, vertelt CFO Luvic Janssen. Verder onder meer: het nieuwe kwaliteitsinstituut heeft ambities voor de langdurige zorg en in binnen- en buitenland legt men zich toe op gepaste zorg.
Zorgvisie magazine

Coverartikel

Luctor et emergo

Hij oudt de financiën van Orbis Medisch en Zogconcern strak in de hand. Luvic Janssen: ‘Je probeert boven te komen maar de kapitaallasten hangen als baksteen aan je voeten.’

 

Protocollen voor de care

Het kwaliteitsinstituut wil de kwalitei van zorg én de kwaliteit van leven in zichtelijk maken. De vraag is of kwaliteit van leven te vangen is in een wetenschappelijk meetinstrument.

 

Soepel concentreren

Een pilot met kankerzorg in Drenthe leert dat concentratie op basis van bestaande samenwerkingsverbanden meer kans van slagen heeft dan een ‘papieren benadering’.

 

Ouderenzorg: een kwestie van doen

Zorgorganisaties gaan samenwerkingsverbanden aan met financiers en ondernemeers om de ouderenzorg nieuwe stijl van de grond te tillen.

 

Twee cao’s vvt

Verslechtering van de arbeidsvoorwaarden voor de thuishulp was voor enkele partijen reden om een alternatieve cao af te sluiten. De echt zere plek is vele malen groter, waarschuwen anderen.

 

FOCUS GEPASTE ZORG

Hoog op de agenda

Onnodige behandelingen moeten worden uitebannen. Afstemming op de individuele patiënt is van groot belang.

 

Miljoenen besparen

Het doelmatigheidsonderzoek van gynaecologen levert vele malen meer op dan het kost. Nu nog structurele financiering.

 

Verschillen tellen

Verzekeraars nemen praktijk variatie mee bij de zorginkoop. Daarvoor moet wel de oorzaak van de verschillen duidelijk zijn.

 

Beperkt Brits succes

Het Engelse kwaliteitsinstituut NICE wist onzinnige zorg te blokkeren. De uitgaven groeien nog steeds, maar minder hard.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.