Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, mei 2018

Eindredacteur
In het meinummer van Zorgvisie magazine – naast het coverinterview met Georgette Fijneman van Zilveren Kruis – interviews met Hugo Borst en Carin Gaemers en een kort interview met Gijsbert van Herk over het ‘huisgemaakte’ Humanitas-keurmerk. Verder artikelen over hoe Prinstenstichting participatie stimuleert, wat de Geschillencommissie zorgcontractering kan betekenen en het belang van liquiditeit. In de Focus ict onder meer: Henk Valk licht de ambities van Philips toe.
Zorgvisie magazine, juni 2018

Daadkrachtig en resultaatgericht

Georgette Fijneman, voorzitter Zilveren Kruis, wil iets bereiken. Zoals: een positiever beeld over zorgverzekeraars, minder administratieve lasten en substitutie van zorg.

Invulling Participatiewet

Prinsenstichting zoekt werk voor haar cliënten en eist van haar leveranciers dat zij aan hun SROI-verplichting proberen te voldoen.

Alternatief voor rechtsgang

De Geschilleninstantie zorgcontractering is nog onbekend onder zorgaanbieders. Terwijl de instantie een rechtszaak met de verzekeraar kan voorkomen.

Eigen keurmerk

Gijsbert van Herk heeft PREZO overboord gezet. Humanitas werkt met een door de organisatie zelf ontwikkeld kwaliteitskeurmerk.

‘Het is een kwestie van fatsoen’

Carin Gaemers en Hugo Borst blijven bezig met de zorg in verpleeghuizen. ‘Het gaat de goede kant op, maar zo verdomd langzaam.’

Bewaking liquiditeit

Ook care-organisaties kunnen niet zonder een goede liquiditeitsbegroting. Niet alleen om aan de eisen van banken te voldoen, ook om tijdig bij te kunnen sturen.


Ook Zorgvisie magazine lezen? Neem een abonnement 


FOCUS ICT

Datamining

Henk Valk van Philips Benelux over de ambitie van het bedrijf om middels data de gezondheid van consumenten te ondersteunen.

Cybercriminaliteit

Vooral ziekenhuizen zijn een gewild doelwit voor cybercriminelen. De gevaren schuilen in gedateerde techniek, een versnipperd informatielandschap en gebrek aan kennis bij medewerkers.

Simpele overdracht

Inforium is een communicatietool die patiënten gratis informeert over hun ziekte en behandeling. Initiatiefnemer Markus Oei propageert transmuraal gebruik in heel Nederland.

Geld alleen is niet genoeg

Bij investeringen in e-health is de eerste gedachte ‘apps’. Er is echter meer nodig om de zorg digitaal te krijgen.


Heeft u een Zorgvisie Digitaal of Professional abonnement? Lees hier het digitale magazine 


 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.