Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 1 valt op de mat

De Colombiaanse-Canadese arts Alex Jadad realiseert met zijn Trusted Networks de zorg van de toekomst. Met zorgverzekeraar Compensar en 36 zorgorganisaties heeft hij in drie jaar tijd een zorgsysteem voor 1,3 miljoen verzekerden gebouwd dat zich qua kwaliteit kan meten met de wereldtop. En dat voor een fractie van de kosten, want die bedragen jaarlijks slechts 500 dollar per verzekerde. Verder leest u in Zorgvisie magazine nr. 1 onder meer over slimme verdeling van de capaciteit in thuiszorg en intramurale ouderenzorg, wat vijftien jaar marktwerking heeft opgeleverd, en blikken bestuurders terug op coronajaar 2021.
Cover Zvm01 2022

Inhoud Zorgvisie magazine nr. 1, 2022

INTERVIEW
Alex Jadad
De Canadees-Colombiaanse arts is bedenker van het concept ‘Trusted Networks’. Zorgverlening in integrale zorgnetwerken, met onderling vertrouwen en leiderschap als cement.

SAMENWERKING
Slim bedacht
Ouderenzorgorganisaties vinden listige oplossingen om iedere cliënt zo vraaggericht mogelijk zorg te leveren.

ONDERZOEK
Ieder is anders
De Libanonceder symboliseert de kwaliteit van leven. Maar wat is dat eigenlijk en wie bepaalt dat?

TERUGBLIK
Hoogte- en dieptepunten
Voor iedere zorgbestuurder bepaalde de coronapandemie de agenda in 2021. Toch sprongen er het afgelopen jaar meer dingen uit. Drie bestuurders delen hun ervaringen.


Bent u Zorgvisie-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees ontvangen de papieren versie van Zorgvisie magazine vanaf vrijdag 28 januari per post.


ADVIEZEN
Mentaal gezond
Het Trimbos-instituut adviseert VWS hoe het Nationale Preventieakkoord uit te breiden ter bevordering van de mentale gezondheid.

ANALYSE
15 jaar zorgmarkt
De lasten van bureaucratie, dure derdelijnszorg en zorg voor patiënten met meerderde aandoeningen vormen een Bermudadriehoek.

INTERVIEW
Een planeet te winnen
Cathy van Beek is afgezwaaid als kwartiermaker duurzame zorg, maar haar ‘groene job’ zit er nog niet op.

TWINKELS
Maatwerk
Met technologisch innovaties maken gehandicaptenzorginstellingen het leven van hun cliënten aangenamer.

Lees ook de rubrieken zoals Nieuw bloed waarin VGN-voorzitter Boris van der Ham vertelt waarom hij regelmatig op de planken staat. En De agenda van Stefan Kroese. Veel tijd van de voorzitter raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep gaat naar het welzijn van de medewerkers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.