Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 6, 2018

In het juninummer van Zorgvisie magazine is de focus gevuld met verhalen over de arbeidsmarkt: hoe trek je nieuwe medewerkers aan, hoe behoud je ze en hoe kun je ze slim vervangen. Behalve het coverinterview met Jolanda Buwalda van Omring, een interview met IGJ-inspecteur Ian Leistikow. En: de wijkkliniek, een mini-ziekenhuis voor ouderen om de seh te ontlasten.
Cover Zorgvisie magazine, nr. 6-2018

Koploper blijft vooroplopen

Bestuursvoorzitter Jolanda Buwalda van Omring blijft gericht op de toekomst. Hun motto “Samen de beste zorg dichtbij” vult ze innovatief in.

Kort behandelen als oekaze

Vanwege de landelijke aanpak van de wachttijden in de ggz is bij 1nP de druk opgevoerd om de behandelduur te verminderen. Dat schiet professionals in het verkeerde keelgat.

Iedereen tevreden

De pilot voor een intramuraal persoonsvolgend budget bij stichting NiKo en Archipel Zorggroep krijgt vervolg want ‘zowel de zorgvragers als de zorgverleners zijn er blij mee’.

Drie sterke kandidaten, een winnaar

Juryvoorzitter André Rouvoet maakte aan het einde van een warme netwerkbijeenkomst bekend wie van de drie genomineerden Zorgmanager van het Jaar 2018 is: Gertrude van den Brink.

Primeur in Nederland

Cordaan, AMC en Zilveren Kruis zijn de bedenkers van de wijkkliniek. Een mini-ziekenhuis waar vooral ouderen met een acute zorgvraag geholpen kunnen worden.

Onderzoek naar toezicht

De IGJ draagt absoluut bij aan kwaliteitsverbetering, zegt inspecteur Ian Leistikow stellig. ‘Maar wij zijn niet van onszelf op de borst trommelen.’


Ook Zorgvisie magazine lezen? Neem een abonnement


FOCUS ARBEIDSMARKT

Warm welkom voor nieuwkomers

Ervaren werknemers uit andere sectoren kunnen na een verkorte opleiding in de zorg aan de slag. Werkgevers komen hun tegemoet.

Houd personeel vast

Zes aandachtspunten voor wie zijn werknemers binnenboord wil houden.

Plaatsvervangende ict

Het kan echt: met technologie de zorgmedewerker ontlasten of zelfs deels vervangen.


Heeft u een Zorgvisie Digitaal of Professional abonnement? Lees hier het digitale magazine


 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.