Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, oktober 2007

In het dossier Top-100 de tabellen met gegevens van de 100 grootste zorgaanbieders, voorzien van commentaar. Ook in het dossier: voors en tegens van een megafusie én het hoe en waarom van samenwerking zonder fusie. Ten slotte: hoe is het als de NMa binnenvalt.
Zorgvisie magazine

Dossier top-100:

Wie zijn de grootsten in het land


Zorgvisie en PriceswaterhouseCoopers presenteren de top-100 van grootste zorgaanbieders. Veel beweging, fusies, en groei. Zelfs nummer 100 draaide in 2006 een omzet boven de 100 miljoen.

Ketenvorming langs de A12

Een regionaal ziekenhuisconsortium als alternatief voor fusie. Dirk Jan Verbeek van het Groene Hart Ziekenhuis: ‘Wij beginnen aan het andere eind van het touw.’

Schaalgrootte dient kleinschalige zorg

Evean Groep, Stichting Philadelphia Zorg en Woonzorg Nederland willen fuseren om te innoveren en kleinschalige zorg te leveren. Van zo’n megafusie is niet iedereen gecharmeerd.

De NMA over de vloer

Wat gebeurt er als opeens de NMa binnenvalt? Twee bestuurders die het meemaakten, doen hun verhaal.

Anton Westerlaken:

‘Laat het maar botsen’


Vermaatschappelijking wordt moeilijker, constateert de scheidend bestuurder van ’s Heeren Loo. “Pas als groepen botsen, wordt duidelijk of ze samen iets tot stand willen brengen”. Extra online: Anton Westerlaken en Tom de Haas over de marketingaanpak van ’s Heeren Loo.

Conflict

Uit de negatieve spiraal


Onenigheid tussen bestuurders en kritische verwanten van gehandicapte cliënten komt vaker voor. De inspectie stuurt de ruziënde partijen bij Sherpa naar een mediator.

Palliatieve zorg

Wars van te veel regels


Jet Bussemaker schept duidelijkheid in het woud van palliatieve zorgvormen. Het veld is er blij mee, mits regelgeving niet ten koste van de huiselijkheid gaat.

Dbc’s in de ggz

Nieuwe wind


Zorgverzekeraars Nederland en GGZ Nederland presenteren deze maand eensgezind en met trots de In- en Verkoopgids DBC GGZ 2008.

Kwesties

Uit de tijd

Boeken

Onvoltooid Verleden Tijd

Toolkit

Nazorg

Servicewijzer

Agenda + Colofon

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.