Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zozijn schrijft rode cijfers

Redactie Zorgvisie
De Overijsselse instelling voor gehandicaptenzorg Zozijn kampt met slechte financiële resultaten. In 2005 leed Zozijn 4 miljoen euro verlies, de eerste maanden van dit jaar laten een negatief resultaat van 7 ton zien.

In dagblad De Stentor wijt bestuursvoorzitter Pierre Klaassen de slechte resultaten aan het aangescherpte AWBZ-regime. Niet alleen zag de gehandicaptenzorg zich geconfronteerd met een productieplafond, ook hanteren de zorgkantoren sinds kort een systeem van aanbestedingen, dat leidt tot scherpere prijzen. Door “ruimhartig” zorg te blijven verlenen, krijgt Zozijn – met een jaarbegroting van circa tachtig miljoen euro – een deel van de productie niet vergoed.

Slechte resultaten

De slechte resultaten zijn tot op heden afgewenteld op het eigen vermogen, maar volgens Klaassen wordt het tijd voor andere maatregelen. Zo wil Klaassen dat zorgverleners de hoeveelheid verleende zorg strikt afstemmen op het budget dat de cliënt toegewezen heeft gekregen. Daarnaast worden extra uren die het personeel draait, niet langer vergoed. Klaassen denkt dat Zozijn met deze maatregelen in september weer zwarte cijfers schrijft.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.