Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zuid-Gelderland geeft parkinsonzorg een impuls

In de regio Zuid-Gelderland hebben zeven AWBZ-instellingen een convenant ondertekend voor de verbetering van de zorg voor parkinsonpatiënten. De aandacht voor versterking van de samenhang in het zorgaanbod én voor versterking van eigen regie van de patiënt krijgt hiermee voor de komende jaren een enorme impuls.
ParkinsonNet

De zeven partijen zijn Buurtzorg, Stichting Kalorama, Stichting Waalboog, Zorggroep Maas & Waal, OudBurgerGasthuis, TVNzorgt en ZZG zorggroep. En dit is wat ze ondertekenden: ‘Hiermee spreken onderstaande instellingen de intentie uit om samen de zorg voor parkinsonpatiënten te verbeteren. We doen dit door onze professionals (medisch, paramedisch en verpleging en verzorging) te verbinden aan de activiteiten zoals door ParkinsonNet beschreven. De uitgangspunten hiervoor zijn beschreven in het document ‘Deelname en certificering voor AWBZ-instellingen in de regio Zuid-Gelderland’.

In voor zorg

De samenwerking is voortgekomen uit het In voor traject ‘ParkinsonNet: ook voor de AWBZ’ van verbeterprogramma ‘Invoorzorg’. Dit traject leidde tot een kick-off onder dezelfde noemer op 11 juli 2014, waar de genoemde partijen hun handtekening onder het convenant zette. Tijdens deze bijeenkomst sprak neuroloog Bas Bloem:  ‘Zoals een parkinsonpatiënt eens zei over zijn ziekte: je verliest niet je leven, maar wel je kwaliteit van leven. En in dat verlies van kwaliteit van leven speelt gebrek aan samenhang in het zorgaanbod beslist een rol. Dat moet beter’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.