Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Zuiderwijk niet aan de slag voor Balkenende-norm

Mark van Dorresteijn
Oud-ziekenhuisdirecteur Claudia Zuiderwijk wil niet aan de slag als GVB-directeur wanneer zij de Balkenende-norm verdient. Zij trok zich terug uit salarisonderhandelingen met het Amsterdamse openbaar vervoersbedrijf. Dat meldt Binnenlands Bestuur.
Zuiderwijk niet aan de slag voor Balkenende-norm

Het Amsterdamse openbaar vervoersbedrijf laat aan Binnenlands Bestuur weten voor deze functie ‘in principe’ altijd deze norm te hanteren. Het Amsterdams college waarschuwde de gemeenteraad wel, dat ‘niet valt uit te sluiten’ dat door het maximumsalaris ‘geen voldoende gekwalificeerd bestuurder geworven kan worden’. Daarom wilde het college geen harde garantie geven dat er later niet toch zal worden afgeweken van de norm.

Terugtrekken

De oud-directeur van de Tergooiziekenhuizen verdiende bijna 270.000 euro per jaar. De raad van toezicht en de ondernemingsraad van het GVB besloten toch Zuiderwijk uit te nodigen voor een gesprek. Uiteindelijk heeft zij zich tijdens de salarisonderhandelingen teruggetrokken.

Vasthouden aan de norm

SP-fractievoorzitter Laurens Ivens reageert tevreden op het afketsen van de beoogd directeur. “Hiervoor is de Balkenende-norm precies bedoeld: het buiten de deur houden van zakkenvullers. Het gaat om een publieke functie, die moet worden vervuld door iemand die niet vooral aan de eigen portemonnee denkt. Het geld kan beter aan het openbaar vervoer besteed worden dan dat het in de zakken van de directeur verdwijnt.”

VVD-fractievoorzitter Robert Flos is teleurgesteld. Maar ook Flos wil dat Amsterdam vasthoudt aan de Balkenende-norm. “Alleen als blijkt dat na heel goed zoeken, in een volgende ronde nog steeds niemand gevonden wordt, zou je een uitzondering kunnen maken.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Claudia Zuiderwijk verlaat Tergooiziekenhuizen

Tergooiziekenhuizen in zwaar weer

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

9 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Prima dat zij zich terugtrok. Laat een plek over aan iemand die wel op waarde weet te schatten wat de Balkenende-norm betekent. Er staat niet voor niets “norm”. Daar committeer je je aan of you let it go. Iemand die zn neus ophaalt voor een dergelijk prachtig salaris past ook niet in die functie.

  3. Ik geloof niet in de veronderstelling dat als iemand boven de Balkenende norm wenst te verdienen dat dit een garantie is op deskundigheid en kwaliteit.
    De beste persoon op de juiste plek krijgen is nog nooit bewezen door de hoogte van het salaris. Integendeel in de praktijk zijn er veel bestuurders die boven de norm krijgen, maar gezien de (niet) geleverde prestaties en resultaten het eigenlijk niet verdienen!
    Heeft deze bestuurder zich bewezen als een deskundig bestuurder en welke resultaten zijn bereikt door haar, dat zou moeten tellen.

  4. Start met een salaris conform Balkendenorm, werk met een tijdelijke aanstelling van 4 jaar en biedt de mogelijkheid van een van een bonus indien voorafgestelde doelen dan zijn bereikt. Bonus niet hoger dan 1 jaarsalaris. Dit is gelijk aan de maximumaal toegestane ontslagvergoedingbij onvrijwillig vertrek.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.