Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Büller blijft tot pensioen verbonden aan Erasmus MC

Mark van Dorresteijn
Hans Büller, vertrekkend bestuursvoorzitter, blijft na zijn vertrek in juni 2013 tot aan zijn pensioen verbonden aan het Erasmus MC als hoogleraar. Daarnaast gaat hij aan de slag met wetenschappelijk onderzoek, interim-management, mediation bij interne conflicten, bijzondere projecten en advies. Zo meldt De Telegraaf op basis van interne bronnen.
Büller blijft tot pensioen verbonden aan Erasmus MC
Foto: Erasmus MC

Het salaris van Büller wordt tot januari 2015 doorbetaald, weet het dagblad. Daarna heeft hij tot aan zijn pensionering recht op een hoogleraarbezoldiging ter hoogte van 226.000 euro per jaar, aangevuld met een (onbekende) persoonlijke toelage. Het ziekenhuis kan niet zeggen of deze informatie op waarheid berust. ‘Over de bezoldiging van bestuursleden of individuele werknemers doen wij geen uitspraken.’ Verantwoording over het gevoerde beleid wordt afgelegd in de jaarrekening.

Sabbatical

In de ’ontbindende’ vaststellingsovereenkomst staat dat Büller van 1 juni 2013 tot 1 januari 2014 aanspraak kan maken op doorbetaald verlof, een zogeheten sabbatical. Dit is niet ongebruikelijk in universitaire kringen, zo meldt de het ziekenhuis zelf.

Opvolging

Büller werd op 1 januari 2005 voor vijf jaar benoemd tot bestuursvoorzitter van het Erasmus MC en kreeg verlenging tot 2015. Medio 2012 gaf hij zelf aan een andere inhoud te willen geven aan het dienstverband. De opvolger van Büller als voorzitter van de raad van bestuur wordt Ernst Kuipers, die sinds 2000 in dienst is van het Erasmus MC.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het is allemaal prachtig dat zijn kennis beschikbaar blijft. Ik kan me echter niet aan de indruk onttrekken dat Hans het op de eerste plaats goed voor zichzelf geregeld heeft. Moet ik hem dat kwalijk nemen? Eigenlijk wel, want het enumeratie systeem is moreel ten principale verwerpelijk. En dat weet hij als geen ander.

  3. Ik ken wel een paar hoogleraren maar die verdienen geen 226.000 euro per jaar (iets meer dan 100.000 euro bruto), en krijgen geen jaar verlof (wel een half jaar sabbatical opgespaard uit vrije dagen inclusief een flinke onderzoeksopdracht), maar worden wel geconfronteerd met een grote inverdien-, onderwijs- en publicatie-taak.
    Ik denk dat de regeling die Hans Buller heeft getroffen in niets vergelijkbaar is met de regelingen waar hoogleraren mee te maken krijgen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.