Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mona Keijzer: 12 miljoen naar digitale start-ups

Bert Bukman
De ministeries van VWS en Economische Zaken investeren 12 miljoen in startende ondernemingen die innovatieve zorgtechnologie ontwikkelen. De bekendmaking valt midden in de e-healthweek van 20 tot en met 26 januari.
Seed Capital Mona Keijzer
Staatssecretaris Mona Keijzer: betere zorg

De ministeries stellen dit bedrag beschikbaar in de zogenoemde SEED Capital regeling. Via deze regeling investeren private geldschieters en de overheid in een fonds dat investeert in kansrijke technostarters. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling.

Een recent voorbeeld van een start-up die is doorontwikkeld dankzij deze regeling is FABpulous. Dit bedrijf heeft een apparaat ontwikkeld waarmee bij pijn op de borst de kans op een hartinfarct in een vroeg stadium kan worden bevestigd of uitgesloten.

Mona Keijzer

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat is verantwoordelijk voor de Seed Capital regeling. ‘Het maken van nieuwe medische apparaten, bijvoorbeeld voor het stellen van diagnoses of het uitvoeren van ingewikkelde medische analyses, is goed voor de kwaliteit van de zorg en voor onze economische ontwikkeling’, aldus Keijzer. ‘Investeren in e-health komt ons allemaal ten goede en de mensen die deze zorg nodig hebben in het bijzonder. Met de SEED Capital regeling ondersteunen we daarom de innovatieve ondernemers die deze ideeën kunnen ontwikkelen.’

Topsectoren

De Seed Capital regeling was ook al in 2017 van kracht, eveneens voor een bedrag van 12 miljoen euro. De regeling maakt onderdeel uit van het topsectorenbeleid van EZ, het stimuleren van de innovatiekracht in onderscheidende gebieden.

In dit geval gaat het om de topsector Life Sciences & Health, die zich voornamelijk richt op e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.