Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fundis reorganiseert ondersteunende dienst

Zorgorganisatie Fundis, voorheen Vierstroom Holding, stopt met haar centraal georganiseerde ondersteunende diensten. Dit betekent een halvering van het aantal ondersteunende functies.
Fundis reorganiseert ondersteunende dienst

Fundis schrijft dat wanneer zorgondernemingen moeten bezuinigen, dat niet moet gebeuren op ‘handen aan het bed’. Vandaar de keuze om het facilitaire bedrijf af te stoten.

Kleine teams

‘De afgelopen jaren heeft Fundis diverse facilitaire werkzaamheden in kleine zelfstandige bedrijven ondergebracht’, staat in een persverklaring. ‘Deze bedrijven hebben ieder hun eigen aandachtsgebied met bijbehorende specifieke verantwoordelijkheden. Ondernemerschap staat in deze bedrijven voorop. Hier horen ook vereenvoudigde werkprocessen bij en lage overheadkosten.  De holdingdirectie van Fundis heeft besloten per bedrijf kleinere geïntegreerde teams van ondersteunende medewerkers aan te stellen.’

Vakbonden

Fundis heeft het Sociaal Plan met de vakbonden verlengd. De zorgorganisatie stelt alles te zullen doen om de nadelige consequenties van deze reorganisatie voor medewerkers zoveel mogelijk te beperken.

Nieuw Wmo-bedrijf

Eerder werd al bekend dat zorgorganisaties Ipse de Bruggen, Fundis en facilitair bedrijf Assist een zelfstandig Wmo-bedrijf op gaan richten. Het nieuwe bedrijf wil integrale zorg in de wijk voor zowel kwetsbare ouderen als mensen met een beperking aanbieden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.