175 zorgorganisaties presenteren kwaliteitsprojecten

175 zorgorganisaties presenteren vandaag hun plannen voor kwaliteitsverbetering en vernieuwing op 757 van de ruim 900 zorglocaties in Nederland. Een jury bestaande uit cliënten en professionals beoordeelt welke plannen meegaan in het programma van VWS.De verpleegsector wil hiermee afrekenen met het denken vanuit regels en veel meer uitgaan van het leven en de wensen van de cliënt.
175 zorgorganisaties presenteren kwaliteitsprojecten
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De rode draad van de plannen is dat ze gericht zijn op meer regie voor de cliënt. Daarbij speelt de zorgprofessional en zijn of haar relatie met de cliënt een cruciale rol. Brancheorganisatie ActiZ schrijft: ‘Ondanks verbeteringen in de afgelopen jaren wordt het zorgleefplan voor de cliënt nog te veel ingevuld vanuit het idee dat we dit verplicht zijn aan de IGZ en wetgeving. Het voldoen aan de regels staat nog te veel voorop. Daarom hebben 15 zorgorganisaties gezamenlijk een plan ingediend om de regiefunctie écht bij de oudere te leggen. De cliënt en zijn of haar netwerk krijgen de

0
17

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.