25 jaar Groenhuysen: van kloostergemeenschap naar regionale zorgorganisatie

Stichting Groenhuysen bestaat in mei 25 jaar. Reden voor een feestje, aldus de zorgorganisatie. Zorgvisie blikt met bestuursvoorzitter Marjolein de Jong terug op 25 jaar zorg, veranderingen en innovatie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Stichting Groenhuysen blikt terug op 25 jaar zorgverlening
Foto: Stichting Groenhuysen

Het begint allemaal in 1841 wanneer Ziekengasthuis Roosendaal, een onderkomen voor ‘arme en zieke luyden’ van katholieke huize, wordt opgericht. Ruim honderd jaar later treedt de congregatie terug en neemt stichting Charitas het roer over. Na een fusie met bejaardencentra regio Oudenbosch in 1993 wordt Stichting Groenhuysen geboren. ‘Sindsdien zijn we van een kloostergemeenschap uitgegroeid tot grote regionale ouderenzorgorganisatie’, aldus bestuursvoorzitter Marjolein de Jong. 25 jaar na dato telt Groenhuysen 2.300 medewerkers, 1.300 vrijwilligers en 4.000 klanten en bewoners.

Veranderend zorglandschap

Naast groepswonen en verpleeg- en thuiszorg verleent Groenhuysen onder meer palliatieve, revalidatie en tijdelijke zorg. Bestuursvoorzitter De Jong

0
919

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.