Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis en apothekersketen Benu sluiten contract voor 2018 en 2019

Bert Bukman
Apothekersketen Benu en zorgverzekeraar Menzis hebben een tweejarige overeenkomst gesloten. Daarmee is apothekerszorg voor 2018 en 2019 voor een half miljoen klanten verzekerd.
Benu Menzis
De afspraken van Benu en Menzis passen in een trend

Het meerjarencontract omvat afspraken over de hoeveelheid zorg die wordt verstrekt, maar ook afspraken over geïntegreerde apothekerszorg, aldus Peter de Braal, manager zorg van Benu. ‘Dat gaat dus verder dan het meegeven van de juiste medicijnen aan klanten. We helpen de klant met alles rond het medicatiegebruik, waardoor er minder complicaties ontstaan en verspilling wordt voorkomen. Er is extra aandacht voor kwetsbare patiënten. Mede dankzij de meerjarenafspraken kunnen we investeren in het persoonlijke klantcontact.’

Grootste keten

Benu is met ruim 320 apotheken en 180 partnerapotheken de grootste keten van Nederland, en is verspreid door heel het land. ‘Afspraken maken voor meer dan één jaar is dan ook van groot belang. Het creëert vertrouwen, rust en ruimte binnen de keten om zich meer toe te leggen op de verbetering van zorg voor de patiënt’, aldus Peter Brugge, zorginkoper van Menzis.

De afspraken van Menzis en Benu passen in een trend. Steeds vaker sluiten verzekeraars en zorgverleners contracten af over langere perioden. Onlangs nog sloten Ziekenhuis Rijnstate en Menzis een omvangrijk meerjarencontract. De looptijd van dit contract is drie jaar en het omvat een bedrag van meer dan 0,5 miljard euro. Na drie jaar maken ziekenhuis en zorgverzekeraar op basis van de resultaten hun vervolgafspraken.

 

 

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.