Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

95 Klachten over Ruwaard in behandeling

Redacteur Zorg+Welzijn
Letselschadeadvocaat Rob Vermeeren bekijkt 95 klachten over het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Dat bleek vrijdag uit een gesprek tussen de advocaat, de verzekeraar en de raad van bestuur van het ziekenhuis.
95 Klachten over Ruwaard in behandeling

Hartpatiënten Nederland, dat een meldpunt opende over het ziekenhuis, ontving in totaal 250 meldingen, waarvan 150 klachten over het Ruwaard. Die zijn doorgespeeld naar advocaat Vermeeren, maar blijken lang niet altijd bruikbaar. ‘Waarom het uiteindelijke aantal lager is dan deze 150, is ons niet duidelijk’, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. Volgens Hartpatiënten Nederland komt dat doordat nog niet alle indieners hun klacht formeel ondertekend hebben. Naar schatting zal de helft dat alsnog doen.

Niet geschikt

De 95 overgebleven klachten zijn echter lang niet altijd geschikt om een claim over in te dienen. Sommige klachten zijn verjaard omdat ze ouder zijn dan 5 jaar, al eens eerder ingediend of anoniem. Een deel van de klachten gaat bovendien over de houding van de arts naar de patiënt toe. Het hospitaal sloot zijn afdeling cardiologie in november vanwege een ongewoon hoog aantal overleden patiënten in 2010.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.