Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

’95 miljoen onvoldoende voor wachtlijstproblematiek’

UTRECHT - Zowel de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) als ActiZ - de branche-organisatie voor verpleging, verzorging en thuiszorg - hebben ernstige twijfels of de door staatssecretaris Ross-van Dorp toegezegde 95 miljoen voldoende is om de wachtlijstproblemen in de AWBZ op te lossen.

Beide brancheorganisaties wijzen er nadrukkelijk op dat er niet alleen in de thuiszorg en de ggz wachtlijsten dreigen maar ook in de gehandicaptenzorg en de verpleeg- en verzorgingshuiszorg.

Quick scan

De VGN heeft een quick scan uitgevoerd onder haar leden waaruit blijkt dat er 50 miljoen euro nodig is om de knelpunten in de sector op te lossen. Daarnaast dreigen er wachtlijsten te ontstaan bij de zorg voor jeugdige en licht verstandelijk gehandicapten. Volgens de woordvoerder van de branche-organisatie wordt er in de gehandicaptenzorg sowieso veel zorg geleverd waarvoor de instellingen niet betaald krijgen. “Het verschil met de thuiszorg is dat we in de gehandicaptenzorg mensen, wat we noemen, levenslang en levensbreed in zorg hebben. Dan ben je eerder geneigd om toch maar die extra zorg te leveren ook al is er geen geld.” (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.