Thuiszorginstellingen met het laagste uurtarief compenseren dat ruimschoots door hun omzet te maximaliseren. Dat blijkt uit een nog niet gepubliceerd rapport van Ernst & Young naar de effectiviteit van thuiszorginstellingen.
In het concept-rapport ‘Herwaardering thuiszorg’ worden
Heeft iemand inmiddels dat rapport nu al gezien? Ik ben erg benieuwd….
Beginnen jullie je onderhand niet te realiseren, dat ze er gewoon om te doen zo?
Gewoon een hele hoop managers die de hele dag op cijfertjes zitten te kicken eruit gooien. Heb je meteen geld over om vele handen aan het bed van te betalen. De oplossing is zo simpel.
Wat al eerder werd gezegd:we registreren ons te pletter. Zo veel dat we niet meer aan het echte werkt toekomen en er moeten (duurbetaalde) mensen ingehuurd worden om al die data te analyseren. De managers zijn te veel bezig met registreren en analyseren en vergeten daarbij dat er ook simpelweg werk verzet moet worden!
@Christine. En dan kom er een reactie in de trant van “niets aan de hand mensen, gewoon doorlopen”. Dus ik zoek jouw naam op en, inderdaad, je bent perswoordvoerder. Zoals Rob hierboven al aangeeft, kunnen we E&Y niet zomaar geloven op dit terrein. Dat wil echter niet zeggen dat de verschillen interessant zijn en ook wel overeenkomen met wat wij verwachten. Kom dus liever met een inhoudelijk verhaal en geef aan wanneer jullie met een interpretatie van de gegevens naar buiten komen. Wij willen niet dat je dit afdoet, we willen weten hoe het zit.
Resultaten van de benchmark worden door betrokken partijen (waaronder Achmea Zorgkantoor) met elkaar vergeleken waarna conclusies kunnen worden getrokken. Conclusie in het artikel zijn daarmee voorbarig en kunnen ook niet worden getrokken op basis van de nu beschikbare gegevens.
Interessant onderzoek van Ernst en Young. Helaas heeft dit bureau niet de naam te kunnen corrigeren voor verschillen in zorgbehoefte. Is het mogelijk dat een bureau dat hier wel in is gespecialiseerd, hier eens naar kijkt?
Tja, die private winsten moeten toch ergens van betaald worden? Zo zie je maar weer hoe de markt niet tot besparingen leidt, maar vooral publiek geld naar private zakken doorsluist. Daar wordt de zorg inderdaad erg duur van.
De werkelijkheid is veel harder
Er wordt keihard gesnoeid ( 2012-2017) om de giga bezuinigingen op de WMO op te vangen. Wat is de methode?
Een voorbeeld uit Haarlem
(College van D66,VVD en nog gesteund door P.v.d.A en groenlinks)
Heel eenvoudig: A en B
A. 8 % bezuinigen op huishoudelijke zorg
B. zorgen voor 5 % minder aanbod van huishoudelijke zorg
Zo haal je een miljoen in Haarlem binnen
Maar hoe doe je dat? 1 miljoen bezuinigen
1 Schrappen signalering uit de functie; hooguit 6,5 euro per uur netto betalen,
2.Schoonmaakbedrijven toelaten, nog goedkoper dan thuiszorg
3. Mensen in de bijstand laten werken voor bijstandsloon bij cliënten thuiszorg, zemen, maaltijdbezorging, tuin onderhouden en signaleren.
Wie zijn de dupe: de thuisozrg medewerksters en de ouderen en gehandicapten.
Duurkoop is goedkoop : De wal keert het schip
wat is dat nou voor een vergelijk. Zorg is mensenwerk en niet een kwestie van cijfers met elkaar vergelijken. Als buurtzorg 37 % van de indicatie gebruikt hebben ze misschien wel een hele grote indicatie.Buurtzorg is het stokpaardje van de overheid en men laat alle redelijkheid varen zodra zij in beeld komen. Natuurlijk kan de thuiszorg goedkoper. Laat ze het geld besteden aan de client aan het bed en niet aan allerlei randvoorwaarden.
tsja met alleen registreren kom je er niet… productie van adequate stuurinfo is op zich niet zo moeilijk maar vraagt wel enig inzicht en kennis en kunde.
Wij registreren ons te pletter in dit land en toch slagen we er niet in om adequate stuurinformatie te produceren.