Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bussemaker boos op Cordaanbestuurder Damen

Het salaris van Eelco Damen, bestuursvoorzitter van Cordaan, is veel te hoog. Dat zegt staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid over de problemen bij de Amsterdamse zorginstelling in een interview met Het Parool.

“Een salaris hoger dan 200.000 euro getuigt niet van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Cordaan zegt dat ze het vervelend vinden dat er niet genoeg geld is om alle cliënten te laten zwemmen, dan zou het misschien een idee zijn als de top wat salaris zou inleveren. Het verbaast me dat bestuurders in de zorg een bonus krijgen als het goed gaat, maar nooit iets inleveren als het minder gaat,” aldus Bussemaker in het dagblad.

Salaris inleveren

De bestuursvoorzitter verdiende 275.000 euro in 2008. Daarnaast ontving hij een bonus van 50.000 euro 'vanwege de goede afwikkeling van de fusie met Amsterdam Thuiszorg'. Cordaan Thuiszorg, zoals de organisatie nu heet, verkeert nog steeds in zwaar weer en heeft een negatief eigen vermogen van negen miljoen euro. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

SP: Honderd klachten over Cordaan
Fraude met declaraties bij Cordaan
Meldpunt geopend voor klachten over Cordaan
Kamervragen over zorginstelling Cordaan

130701

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.