Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ADRZ zet in op miljoenenbesparing

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis wil met vijf projecten het grote tekort op de begroting aanpakken. De vijf projecten moeten een structurele besparing opleveren van tien miljoen euro. De projecten zijn opgezet door de raad van het bestuur en het stafbestuur van de medische staf.
ADRZ zet in op miljoenenbesparing

De grootste besparing komt door standaardisatie. Daaronder valt een uniforme werkwijze, standaardiseren van diagnostiekaanvraag, verminderen van leveranciers en verkorten van de ligduur. Ook een betere registratie van dbc’s, slimmere organisatie van de poliklinieken, uitbreiden van zorgproductie en goed registreren daarvan horen bij deze standaardisatie die een structurele besparing van 7,75 miljoen moet opleveren.

Overige besparing

Het ziekenhuis wil ook besparen op medicatie en huisvesting. Dit moet driekwart miljoen opleveren. Verder wordt er bespaard op medische ondersteuning, facilitaire diensten (500.000 euro) en andere ondersteunende diensten (1.000.000 euro).

Sluitende begroting

De raad van bestuur heeft op korte termijn overleg met de vakbonden over de ontstane situatie. Ook zullen over de besparingsplannen gesprekken plaatsvinden met zorgverzekeraars en met het ministerie van VWS. Medio december zal de raad van bestuur besluiten nemen om te komen tot een sluitende begroting. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Onvrede bestuurssalaris Admiraal De Ruyterziekenhuis
Werkgroep curatieve zorg wil 6,35 miljard besparen

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Foto

  • ADRZ zet in op miljoenenbesparing

Eén reactie

  • no-profile-image

    h

    bezuinigen dat kan niet dan krijgt men slechte zorg. en deze had niet mogen gebeuren al die tekorten jullie vernievelen alles of jullie drukken veel geld achterover wij betalen in de maand al heeeelll veel geld dus let op!!!!!

Of registreer u om te kunnen reageren.