Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Overname Slotervaart door MC Groep bijna rond

De MC Groep van zorgondernemer Loek Winter is in gesprek met de aandeelhouders van het Slotervaart ziekenhuis (Delta Onroerend Goed en Meromi Holding) over de overname van de aandelen. Met Delta Onroerend Goed is overeenstemming bereikt, aandeelhouder Meromi Holding beraadt zich nog op de transactie, aldus de MC Groep in een persverklaring.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Overname Slotervaart door MC Groep bijna rond
Foto: ANP

Als de voorgenomen overname van aandelen doorgaat, heeft MC Groep een bestuurlijke medeverantwoordelijkheid voor het Slotervaart ziekenhuis. Onderdeel van het plan is dat MC Groep een aantal zaken overdraagt aan het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Het betreft de apotheekactiviteiten, de oncologische neurochirurgie, de concentratie van de intensive-carefunctie bij het AVL en stapsgewijze uitbreiding van de samenwerking op algemene en medisch ondersteunende functies. Hierover is al overeenstemming bereikt.

Overname

Het gaat om een voorgenomen overname. Voor de ondertekening van de voorlopige koopovereenkomst is door MC Groep ook intensief contact onderhouden met zorgverzekeraars en de huisbank. Met beiden

3
35

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

 1. Geachte lezer,
  Er is een klein probleem voor een mogeljke overname.
  De uitspraak van de rechtbank moet gevolgd worden d.w.z. dat de beheerder van de aandelen en de bestuurder van Jeemer en Meromi hierin gekend moeten worden.
  Het gerechtelijk onderzoek is nog volop aan de gang.
  Houdt U er rekening mee dat de zorgverzekeraars al heel lang weten wat hun doel is met het algemeen basisziekenhuis Slotervaart.
  Vriendelijke groet

 2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.