Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nieuwe aandelen bedreiging voor terugkeer Erbudak

Het Slotervaartziekenhuis heeft nieuwe aandelen laten drukken. Hiermee hopen de aandeelhouders de geschorste bestuursvoorzitter Aysel Erbudak uit te schakelen.

Oud-NMa topman Pieter Kalbfleisch gaat het Slotervaartziekenhuis adviseren. Dat schrijft Medisch Contact.

Slotervaartziekenhuis

Erbudak heeft een minderheidsbelang in het Slotervaartziekenhuis. Door het overlijden van haar zakenpartner Jan Schram, maakt zij nu aanspraak op zijn aandelen. De erven van Jan Schram proberen met de nieuwe aandelenemissie te voorkomen dat Erbudak een absolute meerderheid van de aandelen in handen krijgt. Volgens Medisch Contact dreigden de erven van Jan Schram hun miljoenenlening aan het ziekenhuis op te eisen. Het is vooralsnog onbekend wie de nieuwe aandelen in bezit heeft gekregen. Erbudak zegt niet over de actie te zijn geïnformeerd' en de emissie van aandelen te zullen aanvechten.

De erven Schram hebben inmiddels jurist en oud-rechter Pieter Kalbfleisch in de arm genomen als adviseur om de problemen rond het Amsterdamse ziekenhuis op te lossen.

7 reacties

 • lbaas

  Je moet toch wat, als Kalbfleisch.
  De eigenaren van Slotervaart houden kennelijk van macht, niet van deskundigheid. Wie moet hier ontzag worden ingeboezemd?

 • adje rem

  Word Holleeder binnenkort voorgedragen om het Slotervaartziekenhuis te beveiligen .....Cees van der Hoeven als aandelenexpert..... en een bekende neuroloog J.S. ( ook nog niet veroordeeld) als medisch directeur ? ? dit is binnenkort geen ziekenhuis meer, maar een ZIEK HUIS .

 • adje rem

  Als er gesjoemeld en gerommeld wordt dan is deze Kalbfleisch een goede keuze . De chipsolaffaire bewijst dat ? ? Hij is tenslotte (nog) niet veroordeeld voor meineed.

 • Jan C

  Dat krijg je nu als je als ziekenhuis niet VOLLEDIG bezig bent met mensen helpen en genezen maar ook nog opereert als bank en wat al niet meer; ik blijf het herhalen: in de zorg kan kennelijk alles, als het maar heel heel veel geld kost.
  Welke slimme vrouw of man (die hebben we helaas in deze wereld nog maar weinigen) maakt hieraan een eind, al is het maar voor de (arme) patienten.

 • Willems

  Kunnen we het Slotervaart niet verplaatsen naar Ankara? Meteen een mooie beddenreduktie in Amsterdam.

 • Teceer

  deze gang van zaken bewijst eens te meer hoe verstandig het besluit om (meer) marktwerking in de zorg te stimuleren geweest is.

 • Rob

  Als deze mensen niet heel snel de strijdbijl begraven, dan is er geen ziekenhuis meer om eigenaar van te zijn.

Of registreer u om te kunnen reageren.