Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bestuurlijke fusie Zorggroep Tellens en Plantein

Zorggroep Tellens en Plantein hebben het voornemen per 1 juni 2014 te komen tot een bestuurlijke fusie. De twee partijen hebben dit voornemen bekrachtigd met het ondertekenen van een intentieverklaring.
Bestuurlijke fusie Zorggroep Tellens en Plantein

Door bestuurlijk te fuseren ontstaat een nieuwe ketenorganisatie in de ouderenzorg in Friesland. De nieuwe organisatie levert thuiszorg, zorg in woonzorgcentra, verpleeghuizen en multidisciplinair advies en service aan ouderen. Deze regionale samenwerking wordt in de eerste plaats ingegeven door het toenemend aantal kwetsbare ouderen en anderzijds het betaalbaar en bereikbaar houden van zorg in met name plattelandsgebieden. Ruim 2400 cliënten ontvangen zorg van de nieuwe combinatie die bijna 3000 medewerkers in dienst heeft en werkzaam is vanuit 25 locaties. De geconsolideerde jaaromzet bedraagt op dit moment gezamenlijk bijna 110 miljoen euro.

AMC
De Raden van Bestuur van Zorggroep Tellens en Plantein melden hun voornemen zo snel mogelijk  bij de Autoriteit Consument en Markt (AMC) die het voornemen op mededingsrechtelijke aspecten moet beoordelen. Daarna kunnen pas stappen worden ondernomen om de bestuurlijke fusie verder vorm te geven.

Eén reactie

  • DGo

    De Friezen hebben er zin in gekregen.
    Nog even en er zijn binnen Friesland nog slechts enkele juridische entiteiten.

Of registreer u om te kunnen reageren.