Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Fusie Reinier de Graaf en HagaZiekenhuis definitief

Het Reinier de Graaf Groep en het HagaZiekenhuis zijn gefuseerd. Dat de ziekenhuizen hun samenwerking willen intensiveren, was al eerder bekend. Op 21 januari stemde de Autoriteit Consument en Markt (voormalig NMa) in met de voorgenomen fusie.
Fusie Reinier de Graaf en HagaZiekenhuis definitief
Foto: Reinier de Graaf Ziekenhuis

De ziekenhuizen krijgen een gezamenlijke raad van bestuur, bestaande uit Chiel Huffmeijer (bestuursvoorzitter), Gerrit Littel (bestuurder financiën, CFO), Jaap van den Heuvel (dagelijks bestuur Reinier de Graaf) en Marjolein Tasche (dagelijks bestuur HagaZiekenhuis). De nieuwe stichting komt onder toezicht van één raad van toezicht. De ziekenhuizen blijven zelfstandig, maar maken deel uit van een overkoepelende stichting met de naam Stichting Reinier Haga Groep.

Goedkeuring

De fusie heeft de goedkeuring van de medische staven, verpleegkundige adviesraden,  ondernemingsraden en cliëntenadviesraden. De banken die garant staan voor de financiering van de (ver)nieuwbouwprogramma’s van beide ziekenhuizen hebben eveneens hun goedkeuring gegeven voor fusie.

Eisen

Aanleiding voor de samenwerking zijn de toenemende kwaliteitseisen en volumenormen van Inspectie, wetenschappelijke verenigingen en zorgverzekeraars. Door de fusie kunnen de ziekenhuizen samenwerken op het terrein van zeer complexe medische behandelingen, zoals chirurgische oncologie, radiotherapie, complexe hart- en vaatzorg en IVF.


Samenwerking

Door deze fusievorm kunnen de ziekenhuizen zeer complexe patiëntenzorg blijven aanbieden in de regio, zoals hartchirurgie, radiotherapie en oncologie. Beide organisaties blijven zelfstandig hun patiënten vanuit de vertrouwde locaties het brede pakket aan zorg bieden, inclusief 24 x7 (trauma) spoedeisende hulp, IC en moeder- en kindzorg. 

Eén reactie

  • DGo

    In ieder geval ook heel wat bestuurlijke drukte 😓.

Of registreer u om te kunnen reageren.