Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Vitras en STMR willen bestuurlijk fuseren

Bestuursvoorzitters Dinie van der Linden (Vitras) en Ron Axt (STMR) en toezichthouders Lex van den Ham (Vitras) en Cees de Wildt (STMR) hebben een intentieverklaring getekend voor een mogelijke bestuurlijke fusie per 1 januari 2017. De ondernemings- en cliëntenraden hebben positief geadviseerd op het uitvoeren van het verdergaande onderzoek.
vitrasintentie400.jpg

Door krachten te bundelen willen Vitras en STMR ook in de toekomst een breder en vernieuwend palet van producten en diensten aan cliënten en mantelzorgers in het werkgebied van beide organisaties bieden. In de komende maanden onderzoeken beide organisaties met elkaar of deze bestuurlijke samenwerking de verwachte toegevoegde waarde heeft voor cliënten en organisatie en hoe dit vorm en inhoud kan krijgen.

 Bundeling
‘Door de bundeling van kracht, kwaliteit en budget van beide organisaties kunnen we sneller, intensiever en efficiënter inzetten op zorginnovaties. Met een eigentijds zorg- en dienstenpakket komen we ook in de toekomst tegemoet aan de veranderende wensen en behoeften van onze cliënten. Hierdoor kunnen zij langer zelfstandig thuis wonen en blijven wij dichtbij in de wijk’, aldus Ron Axt. Dinie van der Linden: ‘In de veranderende samenleving spelen mantelzorgers een belangrijke rol. Binnen de samenwerking richten wij ons ook specifiek op deze groep. Wij ondersteunen hen actief met kennis, vaardigheden, lotgenoten contact én innovaties.’

Autoriteit
De komende periode wordt toestemming gevraagd aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).  

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.