Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ondersteuning voor mantelzorgers in Den Haag

Elf Haagse organisaties en de gemeente gaan ondersteuning bieden aan Hagenaars die hun eigen werkzaamheden combineren met de zorg voor een hulpbehoevende vriend, familielid of kennis.

De partijen Parnassia, stichting HOF, Zorgscala, Transmuraal, de Haagse Welzijnsorganisaties, Zorgbelang, Voorall, MEE, Stichting Mantelzorg en gemeente Den Haag teken zaterdag hierover het Mantelzorgakkoord.

Zorgbrigade

In het Mantelzorgakkoord wordt professionele ondersteuning aangeboden in de vorm van bijvoorbeeld een speciale voordeelpas, een SMS-service en een mantelzorgbrigade. De mantelzorgbrigade gaat tijdelijke vervangende zorg leveren en de SMS-service heeft als doel nieuwe doelgroepen zoals allochtonen en jongeren te ondersteunen. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Links

Mantelzorgers dementiepatiënten overbelast
'Kaalslag in mantelzorg'

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.