Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Klink bekijkt Duits kwaliteitsbeleid

Minister Ab Klink van Volksgezondheid brengt deze week een werkbezoek aan Duitsland waarbij hij zich laat informeren over het Duitse kwaliteitsbeleid, kostenbeheersing en grensoverschrijdende zorg. De inzichten wil de minister gebruiken voor de eventuele oprichting van een kwaliteitsinstituut in Nederland. Het instituut zou zich dan moeten richten op het ondersteunen van beroepsgroepen bij de ontwikkeling en van richtlijnen en protocollen.

Naast een ontmoeting met zijn Duitse collega Schmidt spreekt minister Klink op het World Health Care Congress Europe. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan het kwaliteitsinstituut IQWIG in Keulen. (VWS)

Lees ook:

Nederlands ziekenhuis beter dan Duits
Duitsland stemt voor zorghervormingen
Nederlands/Duits zorgcomplex in aanbouw
Dossier zorg voor beter

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.