Hartregistraties fuseren tot één organisatie

Er komt één organisatie voor de registratie van Nederlandse hartpatiënten. De Begeleidingscommissie Hartinterventies Nederland (BHN), Meetbaar Beter en de Nederlandse Cardiovasculaire Data Registratie (NCDR) willen per 1 juli fuseren tot de Nederlandse Hartregistratie (NHR).
hartslagfotolia400.jpg

Ze hebben hiervoor een intentieverklaring getekend. De fusie wordt gesteund door de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC), de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie (NVT) en de Hartstichting.

Jos Maessen
Dit betekent dat de drie organisaties verdwijnen. ‘Dit is een mooi voorbeeld van hoe de registratielast voor de medisch specialisten wordt verminderd terwijl de kwaliteit van de data toeneemt’, zegt Jos Maessen, voorzitter van de stuurgroep Nederlandse Hart Registratie en voorzitter van de NVT. De databank bevat straks gegevens van honderdduizenden hartpatiënten uit alle ziekenhuizen en hartcentra. Het is mogelijk patiënten over een langere periode te volgen. Zo wordt duidelijker welke interventies

0
57

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.