Hartregistraties fuseren tot één organisatie

Er komt één organisatie voor de registratie van Nederlandse hartpatiënten. De Begeleidingscommissie Hartinterventies Nederland (BHN), Meetbaar Beter en de Nederlandse Cardiovasculaire Data Registratie (NCDR) willen per 1 juli fuseren tot de Nederlandse Hartregistratie (NHR).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
hartslagfotolia400.jpg

Ze hebben hiervoor een intentieverklaring getekend. De fusie wordt gesteund door de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC), de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie (NVT) en de Hartstichting.

Jos Maessen
Dit betekent dat de drie organisaties verdwijnen. ‘Dit is een mooi voorbeeld van hoe de registratielast voor de medisch specialisten wordt verminderd terwijl de kwaliteit van de data toeneemt’, zegt Jos Maessen, voorzitter van de stuurgroep Nederlandse Hart Registratie en voorzitter van de NVT. De databank bevat straks gegevens van honderdduizenden hartpatiënten uit alle ziekenhuizen en hartcentra. Het is mogelijk patiënten over een langere periode te volgen. Zo wordt duidelijker welke interventies

0
140

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.