Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bond dreigt Icare met rechter

De vakbond Abvakabo dreigt het noodlijdende Thuiszorg Perfect en Icare in Meppel met de rechter. Dat schrijft de regionale zender rtv Drenthe.

Inzet van het conflict is ruzie over de overgang van honderden thuishulpen van de ene dochteronderneming van Icare naar de andere. De werknemers in de huishoudelijke hulp moeten daarbij fors in salaris inleveren. Woensdag voert de vakbond overleg met de directies van Thuiszorg Perfect en Icare in Meppel over de omstreden overgang van de 450 thuishulpen. (rtv Drenthe)

Lees ook:

Fraude bij Icare thuiszorg
Icare heft klantenstop voorlopig op
Icare wint Wmo-rechtszaak in Zwolle
Icare ontslaat mogelijk 400 mensen

Administrator

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Henk

  Kaatje, gewoon niks tekenen. Ze willen hun probleem jouw probleem maken.
  Ook als de vakbond en de OR accoord zijn, hoeft jij het nog steeds niet eens te zijn met een loonsverlaging. Jij hebt namelijk geen contract met de vakbond of de OR maar met Thuiszorg Perfect. 25 procent loon inleveren, zoals mijn vrouw ook dient te doen is onevenredig. Laat iedereen bij Icare maar inleveren als er toch dient te worden ingeleverd.
  Er wordt dus niet getekend door mijn vrouw op straffe van een echtscheiding.

 • no-profile-image

  kaatje

  ja dat klopt ik MOET ook van loonschaal fwg25 na fwg 10!!!!
  schandalig!! nou ik teken nog niks!! ze willen dat ik voor 14 juli teken maar dan is alles nog niet besproken met de bonden, HELP wat moet ik doen?

Of registreer u om te kunnen reageren.