Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Demonstratie thuiszorg tegen topsalaris

Honderden thuishulpen demonstreren vandaag bij het gemeentehuis van Doetinchem tegen de topsalarissen van directieleden en managers in de thuiszorg.
Demonstratie thuiszorg tegen topsalaris

De demonstranten vragen aandacht van minister Ab Klink van Volksgezondheid die maandag een werkbezoek brengt aan Doetinchem. Dat meldde een woordvoerder van vakbond Abvakabo vrijdag.

Topsalarissen

De thuishulpen zijn afkomstig van thuiszorgorganisaties uit de koepel Meavita die werkzaam zijn in Den Haag, Utrecht, Gelderland en Groningen. Volgens Abavakabo klopt het niet dat thuishulpen bij sommige werkgevers loon moeten inleveren, terwijl de topsalarissen verder stijgen. Volgend jaar zouden deze salarissen gemiddeld 30.000 euro boven het salaris van premier Jan Peter Balkenende uitkomen. (ANP)

Lees ook:

Acties in thuiszorg dreigen in Limburg
Meer thuiszorgorganisaties gaan failliet
Demonstratie tegen Tergooidirectie

Administrator

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  klaas

  Het is is natuurlijk even een omschakeling om gemeenten de volledige verantwoording te geven over de WMO gelden. Ze besteden natuurlijk het liefste uit aan grote partijen voor 25 euro per uur. Hebben ze namelijkweinig werk mee en kost uiteindelijk de samenleving nog steeds bakken met geld, wat uiteindelijk verdwijnt in de zakken van de zorgmanagers. Wanneer er contracten worden afgesloten met kleine partijen( lees alfahulpen persoonlijk) dan kan dat voor een bedrag van om en nabij 15 euro per uur. Hulp blij, client blij en samenleving blij omdat het minder gat kosten. De ambtenaren krijgen het iets drukker, maar dat was uiteindelijk het doel van de WMO.

 • no-profile-image

  Hoe het met de topsalarissen is weet ik niet, maar ook bij ons krijgen medewerkers de keus of salaris inleveren of bijscholing.
  bijscholing houd tergelijkertijd in dat men in andere gebieden inzetbaar moet zijn . Dus met de bus naar bv leiden of woubrugge. dit bengt de werknemer weer op nkosten of een behoorlijke reistijd die niet vergoed word.
  Cliënten verliezen hun vertrouwde hulp die soms al jaren hulp bied, dit om goedkopere krachten in te zetten.

Of registreer u om te kunnen reageren.