Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Demonstratie thuiszorg tegen topsalaris

Honderden thuishulpen demonstreren vandaag bij het gemeentehuis van Doetinchem tegen de topsalarissen van directieleden en managers in de thuiszorg.
Demonstratie thuiszorg tegen topsalaris

De demonstranten vragen aandacht van minister Ab Klink van Volksgezondheid die maandag een werkbezoek brengt aan Doetinchem. Dat meldde een woordvoerder van vakbond Abvakabo vrijdag.

Topsalarissen

De thuishulpen zijn afkomstig van thuiszorgorganisaties uit de koepel Meavita die werkzaam zijn in Den Haag, Utrecht, Gelderland en Groningen. Volgens Abavakabo klopt het niet dat thuishulpen bij sommige werkgevers loon moeten inleveren, terwijl de topsalarissen verder stijgen. Volgend jaar zouden deze salarissen gemiddeld 30.000 euro boven het salaris van premier Jan Peter Balkenende uitkomen. (ANP)

Lees ook:

Acties in thuiszorg dreigen in Limburg

Meer thuiszorgorganisaties gaan failliet

Demonstratie tegen Tergooidirectie

1 REACTIE

  1. Het is is natuurlijk even een omschakeling om gemeenten de volledige verantwoording te geven over de WMO gelden. Ze besteden natuurlijk het liefste uit aan grote partijen voor 25 euro per uur. Hebben ze namelijkweinig werk mee en kost uiteindelijk de samenleving nog steeds bakken met geld, wat uiteindelijk verdwijnt in de zakken van de zorgmanagers. Wanneer er contracten worden afgesloten met kleine partijen( lees alfahulpen persoonlijk) dan kan dat voor een bedrag van om en nabij 15 euro per uur. Hulp blij, client blij en samenleving blij omdat het minder gat kosten. De ambtenaren krijgen het iets drukker, maar dat was uiteindelijk het doel van de WMO.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.