Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

VWS in beroep tegen thuiszorg-uitspraak

Staatssecretaris Bussemaker gaat in hoger beroep tegen de gerechtelijke uitspraak dat zij niet extra mag bezuinigen op de tarieven in de thuiszorg.

De voorzieningenrechter oordeelde maandag dat de invoering van de tariefkorting in strijd is met eerdere afspraken tussen brancheorganisatie ActiZ en VWS. Daardoor blijft in 2009 de zogenaamde bonus-malusregeling van 2008 van kracht. Die houdt in dat alleen aanbieders die te veel uren declareren, een tariefkorting krijgen. Per 1 januari 2009 wilde VWS een structurele tariefkorting van 3,5 procent doorvoeren, ook voor zuinige organisaties.

Hoger beroep

Staatssecretaris Bussemaker, die flink moet bezuinigen op de AWBZ, legt zich niet bij het vonnis neer. “We overleggen nog met de landsadvocaat, maar ga er maar vanuit dat we in hoger beroep gaan”, zegt woordvoerster Lilian Jansen. “Totdat we het hoger beroep hebben gewonnen, voeren we de bonus-malusregeling uit.” (Zorgvisie - Krista Kroon)

Lees ook

ActiZ wint rechtszaak tegen VWS
ActiZ daagt VWS om thuiszorgtarief
Bonus-malus-regeling vervangt tarief-korting AWBZ
Thuiszorg staat er zeer slecht voor

Administrator

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    janny brautigam

    wat is het doel? Eliminatie van de thuiszorg?
    Is dit het geheime plan van de staatssecretaris

Of registreer u om te kunnen reageren.